Жителів Харківщини попередили про міни-пастки росіян на об’єктах цивільної інфраструктури

Жителів Харківщини попередили про міни-пастки росіян на об’єктах цивільної інфраструктури

Укрінформ
У Харківській області зафіксовані факти встановлення російськими загарбниками мін-пасток з розтяжками на об’єктах цивільної інфраструктури. 

 Як передає Укрінформ, про це Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України повідомляє у Фейсбуці.

"Будьте уважними та обережними під час пересування населеними пунктами, що перебували під тимчасовим контролем ворога! Окупанти дуже підступні та не гребують будь-якими способами завдати шкоди населенню України", - наголосили у ЦПД.

Також у Центрі нагадують, що після боїв залишається багато снарядів, які не здетонували, тож контакт із ними може становити пряму загрозу життю людини.

У разі знаходження підозрілого предмета в жодному випадку не можна його чіпати. Про знахідку слід негайно повідомити підрозділам Державної служби з надзвичайних ситуацій (101) або поліції (102).

Читайте також: Кабмін збільшив кількість піротехніків ДСНС на 400 осіб

Також важливо попередити перехожих про можливу небезпеку й відійти якомога далі від знайденого предмета. Поблизу з ним не можна використовувати мобільний телефон.

Після приїзду спеціалістів необхідно вказати їм місцезнаходження знахідки.

Як повідомляв Укрінформ, за словами начальника управління організації піротехнічних робіт та гуманітарного розмінування ДСНС Олега Бондаря, виходячи з міжнародного досвіду, розмінування українських територій може тривати від 5 до 10 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-