Мешканців Донеччини попередили про можливе припинення постачання газу через дії рф

Мешканців Донеччини попередили про можливе припинення постачання газу через дії рф

Укрінформ
У найближчі кілька днів Донецька область може лишитися без газопостачання.

Про це повідомляє АТ «Донецькоблгаз» в Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Шановні мешканці Донецької області! Повідомляємо про можливе припинення постачання газу, оскільки така загроза через дії російської федерації існує з високим рівнем імовірності вже в найближчі кілька днів», — йдеться в повідомленні.

Як зазначають в компанії, ситуація з постачанням газу в регіоні пов’язана з тим, що окупанти перекрили один з транзитних газопроводів. Крім того, був перекритий і внутрішній магістральний газопровід, який обслуговується ТОВ «Оператор ГТСУ».

Наразі компанія разом з представниками ОГТСУ та Донецької ВЦА шукають шляхи вирішення проблеми.

Читайте також: Галущенко і єврокомісар обговорили форс-мажор із транзитом газу через війну

Усім мешканцям Донецької області рекомендується підготуватися до обмеження постачання газу — придбати відповідні прилади, які дозволять перейти на використання енергії, аналогічній отримуваній від газових приладів.

Як повідомляв Укрінформ, ТОВ "Оператор ГТС України" змушене призупинити транзит газу через ГВС "Сохранівка" внаслідок втручання загарбників у роботу газотранспортної системи. У квітні ОГТСУ зафіксував втручання російських військових в операційну роботу компресорної станції «Новопсков» у Луганській області. Тоді компанія попереджала про можливість призупинки роботи станції внаслідок такого втручання, що потягне за собою зупинку транзиту через ГВС "Сохранівка". Через КС "Новопсков" проходила майже третина транзиту до Європи з газовимірювальної станції (ГВС) "Сохранівка".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-