У Кривому Розі попрощалися з бойовим медиком Інною Дерусовою

У Кривому Розі попрощалися з бойовим медиком Інною Дерусовою

Фото
Укрінформ
У Кривому Розі сьогодні попрощалися з бойовим медиком, першою жінкою, яка отримала звання Героя України (посмертно) Іриною Дерусовою

Про це у Телеграмі написав керівник військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул, повідомляє Укрінформ.

"Сьогодні Кривий Ріг попрощався з нашою землячкою Інною Дерусовою. Вона була бойовим медиком і врятувала більш як 10 наших бійців. Виконуючи свій обов'язок і допомагаючи пораненим, загинула під обстрілом орків. Посмертно їй присвоєно звання Герой України", - написав Вілкул.

Він також зазначив, що у Кривому Розі обов'язково буде вулиця імені Героя України Інни Дерусової.

Як раніше повідомлялося, Дерусова служила у лавах ЗСУ з 2015 року, була нагороджена медаллю «Захиснику Вітчизни». З перших днів повномасштабної агресії росії брала участь у воєнних діях на Сумщині. Наприкінці лютого старший бойовий медик виконувала бойове завдання у місті Охтирка Сумської області. Врятувала більш як десятьох військовослужбовців, ризикуючи власним життям. Загинула від артилерійських обстрілів російських військ, допомагаючи пораненим військовим.

Читайте також: У Києві попрощалися із загиблою від російського обстрілу журналісткою Кувшиновою

Указом Президента України за героїзм, виявлений у захисті державного суверенітету і територіальної цілісності країни, Інні Дерусовій посмертно присвоєне звання Герой України.

Фото: Олександр Вілкул, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-