Вороги захопили херсонського провайдера і змушують його підключитися до інтернету з Криму

Вороги захопили херсонського провайдера і змушують його підключитися до інтернету з Криму

Укрінформ
російські загарбники захопили приміщення херсонської компанії-провайдера "Статус" і погрозами змушують керівництво підключитися до кримської мережі.

Як передає Укрінформ, про це Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України повідомляє у Телеграмі.

"Вільний доступ до інформації - одна з головних загроз для ворога на тимчасово окупованих територіях. Поки українці знають правду про хід війни - російська пропаганда не діє. Тому росія постійно намагається приєднати українські інтернет-мережі до власної, підконтрольної спецслужбам системи, щоб заблокувати доступ до українських ресурсів і повністю контролювати дії українців у мережі", - ідеться в повідомленні.

За даними Держспецзв’язку, російські загарбники не гребують жодними методами, зокрема вдаються до шантажу та погрожують вчинити розправу над тими, хто відмовиться "співпрацювати" із загарбницьким режимом.

Сьогодні зранку представники росгвардії рф захопили приміщення херсонської компанії "Статус" і відключили все комунікаційне обладнання.

Зловмисники шантажують керівництво компанії тим, що в разі відмови від підключення до кримської мережі заберуть все обладнання.

Читайте також: Загарбники знову блокують мобільний зв'язок й інтернет на Херсонщині

Наголошується, що такі дії є грубим порушенням міжнародного законодавства.

Держспецзв’язку фіксує всі ці випадки і долучатиме їх як докази до справ проти ворога в міжнародних інстанціях.

Як повідомляв Укрінформ, за даними голови правління КримSOS Дениса Савченка, власників локальних інтернет-провайдерів у Херсонській області російські військові можуть викрадати чи примушувати до співпраці в будь-який інший спосіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-