За добу війська рф обстріляли 32 населені пункти на Донеччині та Луганщині: п'ятеро загиблих

За добу війська рф обстріляли 32 населені пункти на Донеччині та Луганщині: п'ятеро загиблих

Фото
Укрінформ
За минулу добу, 12 травня, російські війська обстріляли 32 населені пункти Луганської і Донецької областей, загинули п'ятеро людей, щонайменше 12 осіб поранені.

Про це у Фейсбуці повідомляє Угруповання об'єднанних сил, передає Укрінформ.

"За минулу добу, 12 травня, російські війська обстріляли 32 населені пункти Луганської і Донецької областей. Ворог зруйнував 26 житлових будинків, пошкодив близько 25 інших цивільних об’єктів. Є жертви серед мирного населення. Протягом доби загинуло 5 людей, щонайменше 12 осіб поранено", – йдеться у повідомленні.

Так, унаслідок обстрілів росіянами міста Святогірськ пошкоджено та зруйновано: дитячий табір, госпіталь для ветеранів, храм Покрови Пресвятої Богородиці, фельдшерсько-акушерський пункт, поштове відділення, магазин, житлові будинки.

Крм того, унаслідок ракетних ударів та обстрілів із реактивних систем залпового вогню значних пошкоджень зазнали професійний ліцей у Соледарі, коксохімічний завод в Авдіївці, вугільне підприємство в Торецьку, будівля шахти в Білозірському, трамвайне депо та його транспортні засоби, КПВВ "Зайцеве", інші об’єкти та споруди.

Зазначається, що підрозділи ДСНС, які входять до угруповання Об’єднаних сил, ліквідували 13 пожеж, що виникли внаслідок авіаційних нальотів. Піротехніки ДСНС виявили та знешкодили 105 вибухонебезпечних предметів у Краматорському і Покровському районах.

Читайте також: Загарбники кинули всі сили на прорив лінії оборони на Луганщині - Гайдай

У селі Євгеновка Покровського району від необережного поводження з вибуховими предметами постраждав літній чоловік, який взяв до рук касетний боєприпас. Його госпіталізовано до Мирноградської міської лікарні.

Рятувальники під обстрілами російських військ підвозили воду до постраждалих районів Авдіївки, Білицького, Красногорівки Покровського району, Торецьку Бахмутського району, Лисичанська Сєвєродонецького району; у місто Сєвєродонецьк доставлено 5 тонн гуманітарної допомоги.

Протягом доби з населених пунктів Луганщини і Донеччини, що перебувають під постійними обстрілами окупантів, евакуйовано 1046 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-