Загарбники кинули всі сили на прорив лінії оборони на Луганщині - Гайдай

Загарбники кинули всі сили на прорив лінії оборони на Луганщині - Гайдай

Укрінформ
На Луганщині російські військові кинули всі зусилля для того, щоб прорвати хоч десь лінію оборони – штурмують Рубіжне, Гірську громаду, околиці Сєвєродонецька.

Про це під час Телемарафону UAразом повідомив керівник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай, передає кореспондент Укрінформу.

«Ситуація у нас ускладнюється. Тому що, я так розумію, ворог кинув всі зусилля для того, щоб прорвати хоч десь лінію оборони… Штурмують Рубіжне, штурмують Гірську громаду з боку Золотого і Нижнього, штурмують околиці Сєвєродонецька», – сказав очільник області.

Він зазначив, що за добу в Луганській області нарахували проходження більше ніж двох тисяч одиниць техніки, також загарбники «людей звезли, особистого складу так само дуже багато».

За словами Гайдая, ворог також намагається вкотре зробити понтонні переправи для того, щоб перекинути техніку і людей через річку Сіверський Донець в районі Білогорівки. Загарбники весь час на тому самому місці намагаються побудувати понтонну переправу, а ЗСУ її знову знищують.

«Там спалено рашистської техніки більше 70 одиниць… Все наші хлопці там знищують, а вони знову будують. Можливо, вони хочуть зі своєї техніки підбитої зробити переправу, як варіант. Тому що інакшого виправдання в мене просто немає», – сказав керівник ОВА.

Читайте також: На Луганщині майже не лишилося вцілілих об’єктів життєзабезпечення – Гайдай

Як повідомлялося, Луганщина постійно зазнає ударів з боку російської армії, зруйновано багато житлових будинків, об'єкти інфраструктури, навчальні заклади, пошкоджено всі лікарні.

За словами керівника Луганської ОВА, у регіоні залишалися понад 40 тис. мирних жителів, які відмовлялися евакуюватися.

Російські загарбники планували захопити повністю Луганську область до 9 травня, проте ЗСУ чинять героїчний спротив.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-