Монумент «дружби народів» не перетині кордонів України, рф та білорусі планують знести

Монумент «дружби народів» не перетині кордонів України, рф та білорусі планують знести

Укрінформ
На Чернігівщині готують документи для зняття з обліку й демонтажу монумента "Три сестри", встановленого на межі кордонів України, росії й білорусі та присвяченого «дружбі народів».

Про це повідомляє у Телеграмі пресслужба Чернігівської ОВА, передає Укрінформ.

"За дорученням начальника ОВА В’ячеслава Чауса розпочато процедуру з ліквідації монумента «Три сестри» у Сеньківці", - йдеться у повідомленні.

В обласній адміністрації поінформували, що готуватимуть пакет документів для зняття з обліку як пам’ятки історії місцевого значення монумента у Сеньківці, присвяченого «дружбі народів» України, росії та білорусі. З метою дотримання усіх вимог законодавства документи направлять до Міністерства культури та інформаційної політики.

Після зняття монумента з обліку споруду можна буде демонтувати.

Читайте також: У Києві під час демонтажу під аркою дружби народів обезголовили «російського робітника»

Як повідомляв Укрінформ, у перший день повномасштабного вторгнення, 24 лютого 2022 р.ю, військова техніка рф вдерлася на Чернігівщину через пункти пропуску «Сеньківка» та «Грем'яч». Після визволення області росіяни регулярно обстрілюють кордон в районі Сеньківки з мінометів.

Монумент «Три сестри» спорудили у серпні 1975 року на перетині білоруського, російського та українського кордонів. Він складається з трьох пілонів, українська частина розташована на території Городнянщини, у селі Сеньківка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-