У Києві під час демонтажу під аркою дружби народів обезголовили «російського робітника»

У Києві під час демонтажу під аркою дружби народів обезголовили «російського робітника»

Фото, відео
Укрінформ
У центрі Києва розпочали демонтаж бронзової скульптури двох робітників під аркою дружби народів, яка встановлена в центрі столиці 1982 року «на ознаменування возз'єднання України з росією». Під час демонтажу відпала голова у фігури російського робітника.

Як передає Укрінформ, про це повідомив Київський міський голова Віталій Кличко у Фейсбуці.

"Сьогодні розпочали демонтаж та ввечері плануємо його завершити - прибираємо бронзову скульптуру двох робітників, встановлену в центрі столиці 1982 «на ознаменування возз'єднання України з росією». Своє ставлення до України росія «ознаменувала» варварським прагненням знищити нашу державу та мирних українців. 8 метрів металу так званої «дружби двох народів» демонтуємо. І що символічно - коли скульптуру намагалися підійняти краном, відпала голова у російського робітника…", - повідомив Кличко.

За його словами, другу скульптурну композицію, встановлену поруч, закриють опоряджувальними матеріалами і теж згодом розберуть. "Оскільки там складніша процедура і це займе більше часу. А до того її можна буде використовувати як простір для експозицій", - написав мер.

Також, за словами Кличка, арку із титанових листів перейменують: "Старі символи набувають нового значення! І підсвітимо її кольорами українського прапора".

"Я підписав і подам проєкт рішення, який Київрада розгляне на найближчому засіданні. Про перейменування арки на Арку свободи українського народу. Загалом плануємо демонтувати в столиці ще близько 60 пам’ятників, барельєфів, знаків, пов’язаних з радянщиною і росією", - повідомив Кличко.

Демонтаж пам'ятника «дружби народів» / Фото: Геннадій Мінченко, Укрінформ

Кличко додав, що складено список для перейменування понад 460 вулиць, об‘єктів, який оприлюднений на сайті КМДА. І до 1 травня триватиме обговорення нових назв із киянами.

Фото: facebook.com/Vitaliy.Klychko

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-