рф прицільно розбомбила у Новгороді-Сіверському школу й інтернат, троє людей загинули – Зеленська

рф прицільно розбомбила у Новгороді-Сіверському школу й інтернат, троє людей загинули – Зеленська

Укрінформ
У Новгороді-Сіверському на Чернігівщині внаслідок нічних обстрілів російськими військами прицільно розбомблено будівлі школи та інтернату, троє людей загинули, 12 травмовані.

Про це повідомила дружина Президента Олена Зеленська у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Сьогодні вночі російська армія з літака випустила ракети по школі та інтернату у Новгороді-Сіверському Чернігівської області. Наразі там працюють рятувальники, проте уже відомо про трьох загиблих і 12 травмованих. Бомбардування було прицільним. Росіяни, які стверджують, що атакують лише військові об’єкти, ведуть війну проти наших дітей. Насправді ведуть війну проти нашого майбутнього», - зазначила перша леді.

Вона нагадала, що лише від початку травня загарбники спалили історичну гімназію у Лисичанську на Луганщині, яку сто років тому побудували бельгійці, а також завдали авіаудару по школі у Білогорівці, де ховалися селяни. Підвал школи для них був єдиним місцем порятунку, тому під завалами, імовірно, загинуло близько 60 мирних людей.

Читайте також: «рускій мір» несе лише бідність та руйнування – Єрмак

Дружина Президента додала, що, за даними Міністерства освіти та науки, в Україні 1635 закладів освіти постраждали від бомбардувань та обстрілів, 126 з них знищені повністю. За її словами, усі руйнування закладів освіти МОН фіксує на інтерактивній мапі.

«Чи є геноцидом дії росії в Україні — про це питання нині дискутують у світі. Замість відповіді погляньте на цю мапу. Щодня тут з’являється нова школа або дитсадок, яку з небаченим досі у світі цинізмом свідомо зруйнували росіяни», - підкреслила перша леді.

Як повідомлялося, у ніч проти 12 травня російська авіація завдала ударів по Новгороду-Сіверському на Чернігівщині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-