У лікарні Львова 11-річний хлопчик доглядає за рідними, які втратили ноги через обстріл Краматорська

У лікарні Львова 11-річний хлопчик доглядає за рідними, які втратили ноги через обстріл Краматорська

Фото, відео
Укрінформ
У лікарні Львова перебуває сім’я: жінка з двома дітьми-двійнятами, які потрапили під ракетний обстріл на краматорському вокзалі. Матір внаслідок поранень втратила ногу, дівчинці ампутували обидві. 11-річний хлопчик тепер допомагає доглядати за мамою і сестрою.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіли у пресслужбі дитячої лікарні Св. Миколая Першого медоб’єднання Львова.

«Він подорослішав тієї миті, коли російська ракета прилетіла на вокзал Краматорська. Сестра-близнючка і мама, які були на пероні, лишилися ніг: дівчинка - обох, жінка - однієї. І 11-річний Ярослав тепер їх доглядає. Навіть сам ходить в магазин поряд з лікарнею», - зазначили у медзакладі.

Родина - з Новгородського на Донеччині, розповіла речниця лікарні. Рідний тато діток помер, вітчим – пішов воювати. На початку квітня мама Наталя вирішила вивезти дітей з-під обстрілів. З валізами вони приїхали на вокзал. Поки чекали потяга, Яна попросила в мами чаю, що його на пероні готували волонтери. Ярослав лишився стерегти речі в приміщенні. Коли мама з сестричкою вийшли надвір, пролунав вибух.

У лікарні Львова 11-річний хлопчик доглядає за рідними, які втратили ноги через обстріл Краматорська

Читайте також: Продюсерка «Зоряних війн» відвідала у львівській лікарні постраждалих від війни дітей

Наталя, не стримуючи сліз, пригадує той день, коли розплющила очі, розповідає, що все було в крові. Потім побачила, що у доньки немає ніг. А після того, як не змогла підвестися, зрозуміла, що і сама без однієї кінцівки.

Ярослав каже, що дуже хоче, аби мама і сестра одужали. До того часу обіцяє продовжувати бути їхньою надійною опорою і підтримкою.

Уже кілька тижнів родина перебуває в дитячій лікарні Св. Миколая Першого медоб’єднання Львова. Їх сюди привезли евакуаційним потягом з Дніпра. З подарунками до них постійно приходять волонтери і знаменитості. Невдовзі сім’я вирушить на протезування та реабілітацію до США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-