Пошкоджені житлові будинки, школа-інтернат, горить ліс - ситуація у регіонах після обстрілів рф

Пошкоджені житлові будинки, школа-інтернат, горить ліс - ситуація у регіонах після обстрілів рф

Укрінформ
У Херсонській області площа лісових пожеж внаслідок ворожих обстрілів становить близько 800 гектарів.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації обласних військово-цивільних адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 8:00 12 травня.

На Херсонщині лунали вибухи, зокрема російські війська обстріляли із "Градів" села Калинівської та Великоолександрівської територіальних громад, пошкоджені будинки. Внаслідок обстрілів та вибухів в області горять ліси.

У Миколаївській області ворог обстріляв с. Нововасилівка Шевченківської тергромади, сталась пожежа в житловому будинку. У Березнегуватській громаді вчора ввечері були обстріли, частково пошкоджені житлові будинки. Поранена одна жінка. У Широківській громаді росіяни вели обстріли вчора вдень і сьогодні о 4-й годині ранку. Пошкоджень та постраждалих немає. У Миколаєві обстрілу зазнала територія Балабанівського лісу. Вранці надійшло повідомлення про обстріл у Корабельному районі міста. Жертв немає, пошкоджено побутовий газопровід.

На Чернігівщині вночі російська армія з літака двічі ракетами обстріляла Новгород-Сіверський. Ворог поцілив у місцеву школу-інтернат, приватні будинки. На місці працюють рятувальники. Попередньо, є загиблі та поранені.

У Полтавській області вчора ввечері внаслідок ракетного удару з ворожого літака по території Полтавського району постраждала частина інфраструктурної будівлі в Карлівській громаді. Постраждалих немає.

На Дніпропетровщині вночі оголошувалась повітряна тривога. Зранку війська рф обстріляли два населених пункти Зеленодольської громади. Одна людина загинула, одна поранена.

За ніч обстрілів Харкова не зафіксовано. Загарбники здійснили авіаналіт на село Новий Мерчик Богодухівського району Харківської області. Одна людина отримала тяжкі поранення та опіки. Є постраждалий внаслідок обстрілу Лозівського району. Усі спроби наступу росіян на Ізюмському напрямку безуспішні.

Ворог веде артилерійські обстріли усієї Луганської області, загалом за добу - 26. Росіяни намагаються повністю взяти під контроль Рубіжне, перекрити трасу Лисичанськ - Бахмут і захопити Сєвєродонецьк, зафіксовано 9 обстрілів за добу. Тривають бої у Білогорівці. За добу пошкоджені 24 житлових будинки.

Читайте також: Ворог блокує підземні виходи з «Азовсталі», захисники Маріуполя контратакують

У Донецькій області активні бойові дії тривають уздовж усієї лінії фронту. Спроби прориву росіян у районі Торецької тергромади відбито. Вчора ворог обстріляв касетними снарядами фенольний завод у Нью-Йорку (Торецька громада), двоє людей поранені. Зранку війська рф здійснили обстріл Світлодарська, є влучання у багатоповерховий будинок, на даний час інформації про постраждалих немає. Вночі і зранку росіяни вели артилерійські обстріли Авдіївки та Очеретинської тергромади. В результаті є пошкодження і загоряння приватних будинків.

Водночас відносно спокійно ніч минула у Волинській, Закарпатській, Рівненській, Івано-Франківській, Чернівецькій, Львівській, Запорізькій, Одеській, Вінницькій, Тернопільській, Хмельницькій, Житомирській, Кіровоградській, Черкаській, Сумській та Київській областях.

Фото: https://t.me/chernigivskaODA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-