На захопленій Херсонщині площа лісових пожеж становить вже близько 800 гектарів

На захопленій Херсонщині площа лісових пожеж становить вже близько 800 гектарів

Укрінформ
Площа лісових пожеж на Херсонщині становить вже близько 800 гектарів, лісівники та рятувальники повноцінно виконувати свої обов’язки не можуть - перешкоджають російські загарбники.

Як передає Укрінформ, про це повідомив проєкту Радіо Свобода «Новини Приазов’я» радник міністра захисту довкілля і природних ресурсів України Сергій Власенко.

«На сьогодні триває велика пожежа на тимчасово окупованій Херсонщині. Орієнтовна площа загоряння становить близько 800 га, точна площа визначається після гасіння пожежі, тоді вже обміряється і буде відома точна площа», – сказав Власенко.

Він зазначив, що в регіоні обмежена робота пожежників через воєнні дії та захоплення територій російськими окупаційними силами.

«На жаль, лісівників та працівників ДСНС не допускають до гасіння пожежі. Там через комендантську годину о восьмій вечора їх забирають із пожежі та зранку тільки знов пускають. Тобто повноцінно виконувати свої обов’язки вони не можуть», – додав радник міністра.

За словами Власенка, остаточна сума збитків буде встановлена після оцінки площі пожеж, але це колосальні збитки, оскільки йдеться про рукотворні ліси, в які була закладена потужна праця.

Як повідомляв Укрінформ, на Херсонщині горять рукотворні ліси – окупанти не гасять пожежі й не дозволяють це робити місцевим жителям. Голова Чулаківської об’єднаної територіальної громади зазначив, що лісничий з Геройського лісництва, який пішов дізнатися в окупантів, чи можна виїжджати на пожежу техніці, був затриманий російськими військовими більш ніж на добу, а з Іванівського лісництва старшого лісничого не було три доби.

Читайте також: До злочинів росіян на Херсонщині додався наркобізнес

Раніше у Міністерстві захисту довкілля і природних ресурсів України повідомляли, що на Херсонщині пожежі охопили 130 га лісу: 70 га - у Геройському та 60 га - в Іванівському лісництвах. Через дії окупантів, суху та вітряну погоду ускладнюється вчасна локалізація пожеж, адже ворог не пропускає лісову охорону до осередків загорянь. Вогонь знищує цілі екосистеми українських лісів, які потім важко буде відновити. Внаслідок воєнної агресії рф в українських лісах відбувається втричі більше пожеж, ніж в аналогічний період 2021 року.

Читайте також: У Херсоні окупанти шукають покинуті квартири, щоб розмістити там російських військових

Виключна більшість наявних на даний час на Херсонщині лісових масивів, і, зокрема, хвойних, є рукотворними, висадженими для закріплення пісків. Загальний лісовий фонд Херсонської області становить 172 тисячі га.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-