До відновлення Охтирської ТЕЦ долучаться експерти USAID

До відновлення Охтирської ТЕЦ долучаться експерти USAID

Укрінформ
Міністерство розвитку громад та територій України та проєкт енергетичної безпеки USAID разом працюватимуть над відновленням Охтирської ТЕЦ.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінрегіон.

«Наразі тривають перемовини Мінрегіону з представниками проєкту енергетичної безпеки USAID щодо допомоги місту Охтирка Сумської області в підготовці до опалювального сезону 2022/2023 рр. Йдеться про відновлення постачання теплової енергії та гарячої води у місті», — йдеться в повідомленні.

9 травня представникі міської влади Охтирки, Мінрегіону та експерти проєкту USAID обговорили задачі, які будуть вирішені за участю партнерів, та визначили основні завдання й терміни їх виконання.

Як зазначили в Мінрегіоні, зруйнована в Охтирці ТЕЦ була єдиним постачальником теплової енергії та гарячого водопостачання у місті. Повне відновлення її роботи потребує розроблення нової схеми теплопостачання міста та проєкту відбудови підприємства.

Читайте також: На Охтирській ТЕЦ розібрали завали після бомбардування

Як повідомлялося, Охтирську ТЕЦ зруйнували бомбардуванням у березні під час першого місяця широкомасштабного вторгнення росії в Україну. Внаслідок влучання бомби місто лишилося без опалення. В квітні Сумській ОВА Уряд виділив перші 250 млн грн для ліквідації наслідків бойових дій.

Фото: ГУ ДСНС України у Сумській області

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-