В Охтирці на Сумщині знищено ТЕЦ, необхідно терміново евакуювати людей – голова ОВА

В Охтирці на Сумщині знищено ТЕЦ, необхідно терміново евакуювати людей – голова ОВА

Укрінформ
В Охтирці, що в Сумській області, авіаударами знищено теплоелектростанцію. Наразі необхідно терміново вивезти людей.

Про це написав у Телеграмі голова Сумської ОВА Дмитро Живицький, передає Укрінформ.

"Під час авіабомбардування російські винищувачі знищили Охтирську ТЕЦ. У місті немає опалення, електроенергії. Ми намагаємося розв'язувати питання, як терміново вивезти людей з міста, бо через добу багатоквартирні будинки перетворяться на холодну кам’яну пастку без води, світла та електроенергії. На жаль, на Сумщині немає сьогодні "зелених коридорів" для евакуації людей", - заявив він.

Живицький також зауважив, що ДСНС продовжує розбирати руїни військової частини, яку росіяни обстріляли кілька днів тому. Інформація щодо загиблих і поранених уточнюється. На вулицях багато тіл, які збирають для ідентифікації.

"Ця катастрофа відбувається завдяки Росії, яка напала на Україну та за підтримки і сприяння усіх росіян цього світу, які мовчать або відкрито підтримують свою фашистську владу", - наголосив Живицький.

Як повідомлялося, 24 лютого Президент РФ Володимир Путін оголосив початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-