У Маріуполі на евакуацію чекають ще 100 тисяч мешканців - мер

У Маріуполі на евакуацію чекають ще 100 тисяч мешканців - мер

Укрінформ
У Маріуполі на евакуацію чекають ще 100 тисяч мирних мешканців, які залишаються у заблокованому місті. 

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомила Маріупольська міська рада з посиланням на міського голову Вадима Бойченка.

«У Маріуполі на евакуацію чекають ще 100 тисяч людей. Саме стільки жителів ще залишаються у Маріуполі. Їм необхідно дати шанс на безпечну евакуацію. Для цього повинен бути стійкий режим тиші, який часто порушують російські окупанти. Про це розповів Ukraine Media Center міський голова Вадим Бойченко», - йдеться у повідомленні.

За словами мера, організувати місію дуже складно, але "ми повинні разом з міжнародною спільнотою робити все можливе для цього».

Читайте також: Реалії Маріуполя: натовп голодних людей чекає на порцію їжі

Бойченко подякував Президенту України Володимиру Зеленському, ООН, Червоному Хресту та безпосередньо віцепрем'єр-міністру - міністру з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірині Верещук - за те, що вони роблять «усе можливе і надможливе, щоб евакуаційна місія продовжувалася».

Як повідомлялося, агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомблять беззбройних жителів, блокують гуманітарну допомогу. Маріуполь продовжують боронити бійці полку «Азов», Нацгвардії, українська морська піхота, мотострілки.

Фото: Маріупольська міська рада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-