Російські військові розповсюджують фейки про начебто заборону виїзду із Запоріжжя

Російські військові розповсюджують фейки про начебто заборону виїзду із Запоріжжя

Укрінформ
Російські військові розповсюджують фейки про те, що мешканцям Запоріжжя начебто заборонили виїзд з міста.

Про це у Телеграмі повідомляє Запорізька обласна військова адміністрація, передає Укрінформ.

"Міноборони рф стверджує, що тут (у Запоріжжі - ред.) начебто заборонили евакуацію цивільного населення: мовляв, «будь-які спроби мешканців залишити місто жорстоко зупиняють батальйони тероборони, застосовуючи фізичне насилля». Насправді єдина тимчасова заборона, яка діяла цими днями, - обмеження виїзду із Запоріжжя на тимчасово окуповану територію, і пов’язана вона була саме із військовою ситуацією в області: аби не наражати людей на небезпеку рух транспорту в напрямку тих територій, де стоять росіяни і готуються провокації, був зупинений", - пояснили в ОВА.

Також додається, що росіяни на своїх блокпостах не пропускають мирних українських громадян, які хочуть покинути тимчасово окуповані території. Сьогодні існує запит на евакуацію та на виїзд з Мелітополя та Бердянська, але наразі це зробити централізовано неможливо - росіяни майже місяць не дають гуманітарних коридорів. В евакуаційних колонах, що змушені по кілька діб стояти на блокпостах, - жінки, діти, літні люди.

Читайте також: На Запоріжжі російські загарбники розстріляли свої ж авто, аби не їхати на фронт - ОВА

Як повідомляв Укрінформ, евакуаційна колона, яка виїхала 8 травня з Мелітополя та їхала на Запоріжжя через Оріхів, потрапила під обстріл.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-