У заблокованих бомбосховищах «Азовсталі» можуть залишатися цивільні

У заблокованих бомбосховищах «Азовсталі» можуть залишатися цивільні

Укрінформ
Ситуація у Маріуполі залишається надскладною. У заблокованих завалами бомбосховищах "Азовсталі" досі можуть перебувати цивільні.

Як передає Укрінформ, про це повідомив в інтерв'ю 24 каналу екскомандир полку захисників Маріуполя Максим Жорін.

Екскомандир полку захисників Маріуполя розповів, що з'явилась інформація про те, що на "Азовсталі" досі залишаються цивільні люди.

«Річ у тім, що є декілька обвалених бомбосховищ, які через постійні обстріли неможливо розблокувати й перевірити, скільки там взагалі людей залишилось живих й скільки їх там було загалом. Тому зараз ми не можемо точно стверджувати, скільки ще людей залишилось на території заводу "Азовсталь"»,

- наголосив Жорін.

За його словами, світ не повністю усвідомлює, що в Маріуполі буквально відбувається геноцид: росіяни вже вбили тисячі українців і зараз намагаються просто на очах у всього світу знищити тих, кого вони оточили.

Військовий додав, що замість того, щоб реагувати та робити реальні речі, світ знову дуже кволо спостерігає і, здається, не розуміє, що кожну годину там помирають люди. Це, на переконання Жоріна, має бути і на його совісті.

Водночас екскомандир полку захисників Маріуполя зазначив, що вірить у можливість повністю евакуювати медиків, поранених та військових із "Азовсталі".

Читайте також: Загарбники продовжують штурм Азовсталі - зосередилися на підриві моста, де була евакуація

Як повідомляв Укрінформ, дружина командира полку "Азов" Дениса Прокопенка (позивний "Редіс") Катерина Прокопенко закликала всіх підписувати петицію про евакуацію бійців з Маріуполя за процедурою "екстракшн". Вона наголосила, що захисники Маріуполя і їхні рідні чекають на політичну і дипломатичну підтримку з боку влади.

Петиція містить заклик до Організації Об'єднаних Націй, Генерального секретаря ООН та регіональних лідерів з усього світу розпочати для заблокованих на маріупольському меткомбінаті "Азовсталь" українських бійців невідкладну процедуру Еxtraction.

Підписати петицію можна за посиланням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-