На Харківщині росіяни ходять по хатах і проводять «перепис» побутової техніки

На Харківщині росіяни ходять по хатах і проводять «перепис» побутової техніки

Укрінформ
У Борівській громаді на Харківщині окупанти проводять «перепис» побутової техніки в оселях.

Про це повідомила в Телеграмі Борівська селищна рада, передає Укрінформ.

«Зафіксовані випадки, коли окупанти проводили перепис побутової техніки в окремих помешканнях: записували, скільки в будинках знаходиться холодильників, телевізорів, пральних машин, мікрохвильових печей тощо. Яка мета такого «перепису», залишається лише здогадуватись», - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Хода з краденими холодильниками: Кім пропонує формат «параду перемоги» у москві

За даними влади, загарбники перевіряють помешкання місцевих жителів, господарські будівлі, горища та підвали, заселяються в порожні будинки та заклади соціальної інфраструктури. Особливу увагу приділяють мисливцям, шукають і забирають мисливську зброю.

«Незважаючи на відсутність бойових дій, окупанти несуть втрати важкої техніки. Так, аерозйомка зафіксувала, як у селі Богуславка вони вирішили перевірити, чи зможуть на танках перетнути обмілілий Оскіл. В результаті не змогли доїхати навіть до русла - два ворожих танки так загрузли в муляці, що їх не змогли витягти навіть за допомогою іншої важкої техніки», - повідомили в селищній раді.

Читайте також: російська армія демонструвала «стійкість», тікаючи з награбованим з-під Києва – Кислиця в ООН

Як повідомлялося, в громаді, що захоплена з 14 квітня, російські війська знищили та пограбували школи, вивозять майно з приватних будинків. Розграбовано сільськогосподарські підприємства, від фермерів вимагають продовжувати роботу після перереєстрації, за відмову погрожують «націоналізацією» майна.

19 квітня стало відомо, що в Боровій загарбники призначили свого «коменданта» - російського військового Сергія Раздорожного - керівника військової комендатури Новосибірського гарнізону рф. Окупанти заявляють місцевим, що Борівщина має стати частиною так званої «лнр».

Читайте також: «Где можно украсть золото, деньги?»: СБУ виклало чергову розмову мародерів із військ росії

Борова межує з Ізюмщиною, де тривають запеклі бої, та окупованим Куп'янськом, а також із Луганською та Донецькою областями.

24 лютого російські війська розпочали повномасштабне вторгнення в Україну. Вони обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-