Пошкоджений унаслідок обстрілів Харківський обласний онкоцентр надає допомогу на базі кількох лікарень

Пошкоджений унаслідок обстрілів Харківський обласний онкоцентр надає допомогу на базі кількох лікарень

Фото
Укрінформ
Начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов оглянув масштаби руйнування обласного онкологічного центру.

Про це він повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Окупанти цинічно знищують важливу цивільну інфрастуктури області. Зокрема і медичні установи. Сьогодні відвідав Харківський обласний онкологічний центр, що також постраждав від ворожих обстрілів. Оглянули масштаби руйнування", - зазначив Синєгубов.

За словами глави ОВА, він обговорив із керівництвом онкоцентру найважливіші питання діяльності медзакладу в умовах війни. "Є спільне розуміння функціонування: ми зобов’язані зберегти і підтримати колектив та надавати базові медичні послуги населенню", - зауважив Синєгубов.

В обласному департаменті охорони здоров’я пояснили, що Харківський обласний центр онкології після обстрілів продовжує надавати допомогу всім категоріям пацієнтів на п'яти клінічних базах. Зокрема, лікування надають на базах харківських лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги ім. Мещанінова, багатопрофільної лікарні №17, лікарні № 30, а також у Мерефʼянській ЦРЛ (Харківський район). Пацієнтів, які потребують променевої терапії, приймають у державному Інституті медичної радіології та онкології ім. Григорʼєва. Онкохірургічну допомогу хворі отримують у державному Інституті загальної та невідкладної хірургії ім. Зайцева.

Читайте також: Загарбники обстріляли лікарню в Оріхові на Запоріжжі

Як повідомляв Укрінформ, міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко заявив, що від початку повномасштабної війни в Україні загинуло 10 лікарів, знищено 40 лікарень, у майже 500 пошкоджених медзакладах немає можливості надавати медичну допомогу.

Фото: Телеграм Олега Синєгубова

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-