В Україні запустили цифрову карту з громадами, які окуповані або розташовані у зоні боїв

В Україні запустили цифрову карту з громадами, які окуповані або розташовані у зоні боїв

Укрінформ
В Україні запустили цифрову платформу, де в режимі реального часу відображаються території, які є тимчасово окупованими, а також тими, що знаходяться в оточенні (блокуванні) та на яких ведуться активні бойові дії.

Як передає Укрінформ, платформу запустило Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України спільно з Міністерством цифрової трансформації.

Ця платформа відображає актуальну інформацію щодо статусу громад. Інформацію про статус надають відповідні обласні військові адміністрації.

На її основі формується Перелік територіальних громад, що розташовані в районах проведення воєнних (бойових) дій, або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні). Він затверджується Мінреінтеграції за погодження Міноборони.

Перелік не є фіксованим документом – він регулярно актуалізується. Усі внутрішньо переміщені особи, які перемістилися з цих громад, що відображаються на цифровій платформі, гарантовано отримають грошову допомогу від держави.

Як повідомлялося, Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України оновило актуальний перелік громад в зонах бойових дій, на тимчасово окупованих та оточених територіях. Цей перелік можна переглянути за посиланням.

Допомога на проживання для внутрішньо переміщених осіб з територій, які постраждали від війни, надається у таких розмірах: для осіб з інвалідністю та дітей - 3 000 гривень; для інших осіб - 2 000 гривень.

Читайте також: Зеленський – про умови в Маріуполі: Навіть до звіра не можна так ставитися

Заяву на допомогу на проживання можна подати дистанційно через застосунок «Дія» (в розділі «послуги»). Також заяву на взяття на облік у статусі ВПО можна подати особисто до органів соціального захисту, уповноваженої особи громади чи ЦНАПу.

24 лютого російські війська розпочали повномасштабне вторгнення в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-