У Кривому Розі затримали агента рф, який фотографував оборонні рубежі

У Кривому Розі затримали агента рф, який фотографував оборонні рубежі

Укрінформ
Спецслужби затримали в Кривому Розі агента росії, який збирав для ворога дані щодо оборони Маріуполя та кордонів на Криворізькому напрямку.

Про це під час брифінгу розповів начальник військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул, повідомляє Укрінформ.

"Криворізьким відділом СБУ затриманий агент спецслужб росії, який був «активований» ворогом на початку вторгнення. Задокументовані факти збору ним даних щодо оборони Маріуполя та проведення фотофіксації оборонних рубежів наших військ на Криворізькому напрямку", - сказав Вілкул.

Читайте також: росія готується посилити наступ на Миколаїв та Кривий Ріг

Для передачі інформації окупантам агент використовував закриті канали зв'язку та конспіративну квартиру. На випадок провалу він мав відпрацьовані шляхи евакуації та підготовлений для цього автомобіль. Але це йому не допомогло.

Також повідомляється, що ще двоє затриманих також вели підривну діяльність. Один робив відеоролики із погрозами життя українським захисникам та членам їхніх сімей. Інший агітував у соцмережах за «русский мир».

"Нашими спецслужбами встановлена низка громадян росії та так званої «днр», які у складі 11-ї ДШБ орків вчиняли викрадення та тортури громадян України на тимчасово окупованій території Херсонської області. Вони не уникнуть справедливої ​​відплати", - сказав Вілкул.

Читайте також: Загарбники намагаються вийти на кордони Херсонщини для наступу на Миколаїв та Кривий Ріг

Керівник міськадміністрації додав, що роботи проведено ще більше, але деталі вдаватися не став, попросивши повідомляти про підозрілих осіб правоохоронцям.

Як повідомляв Укрінформ, на Кіровоградщині п'ятеро людей засудили за колабораційну діяльність, спрямовану проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-