Попасна повністю не окупована, цивільні ще мають можливість вибратись

Попасна повністю не окупована, цивільні ще мають можливість вибратись

Укрінформ
На Луганщині місто Попасна ще повністю не захоплене, але ворог цинічно руйнує все на своєму шляху.

Про це у телемарафоні UAразом заявив керівник Попаснянської міської військово-цивільної адміністрації Микола Ханатов.

«Ситуація з кожним днем стає тільки важче і сьогодні - не виключення. Російські військові цинічно ламають і руйнують все на своєму шляху… Попасна ще повністю не окупована, ще з Попасної наші цивільні люди мають можливість виходити», - сказав очільник міста.

Він зазначив, що у Попасній наразі залишилося приблизно 1,5 тис. населення, у всій громаді - близько 3 тисяч. Виїхати з Попасної майже неможливо. Можна вийти тільки пішки, а далі людей зустрічають вже на межі з Донецькою областю. Так робилося вже декілька разів, додав Ханатов.

Читайте також: Поранена 15-річна дівчина вивезла з Попасної чотирьох дорослих

«Люди виходять у бік Донецької області, наші військові їх зустрічають, дають їжу, дають воду і люди можуть рятуватися. Потім ми на межі Донецької області можемо їх зустріти», - уточнив керівник місцевої ВЦА.

Він розповів, що наразі немає доступу до укриттів, до приватного сектору в Попасній, де перебувають люди, тому «відповідальність щодо забезпечення продуктами харчування та водою жителів повністю на окупантах російської федерації».

Читайте також: війська рф намагаються взяти в оточення ПопаснуГайдай

Як повідомлялося, Луганщина постійно зазнає ударів з боку російської армії, зруйновані багато житлових будинків, об'єкти інфраструктури, навчальні заклади, пошкоджено всі лікарні. У регіоні залишилися близько 50 тис. мирних жителів, які відмовлялися евакуюватися.

24 лютого росія розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. Війська рф обстрілюють і бомбардують міста і села України, катують та вбивають мирне населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-