Поранена 15-річна дівчина вивезла з Попасної чотирьох дорослих

Поранена 15-річна дівчина вивезла з Попасної чотирьох дорослих

Відео
Укрінформ
На Луганщині 15-річна дівчина сіла за кермо і з простріленими ногами вивезла з Попасної чотирьох дорослих, двоє з яких були поранені.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомив керівник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай та опублікував відео розмови с цією дівчинкою вже у лікарні у Бахмуті.

«Поранена 15-річна дівчина вивезла з Попасної чотирьох дорослих. Вони самостійно евакуювались з Попасної, але автівку розстріляли росіяни… Дорога до Бахмута була замінована... Дівчина керувала автівкою близько 30 км. Більшість з цієї дистанції – із простріленими ногами, бо росіяни вгатили по машині ще раз», – написав очільник області.

Сама дівчина розповіла, що з нею їхали машиною з Попасної троє чоловіків і жінка, але машину «росіяни розстріляли», і «двох чоловіків поранило осколками, одного дуже сильно».

Читайте також: війська рф намагаються взяти в оточення Попасну – Гайдай

«І довелося мені сісти за кермо і повезти всіх у Бахмут. Просто потрібна була термінова допомога, щоб не втратити багато крові. Там лежали міни в шаховому порядку, там проїхати ніяк не можна було, але я якось проїхала туди машиною. І потім там ще труп жінки лежав і стовп, я це теж проїхала, а потім поворот праворуч – і нас ще раз обстріляли, і мені ноги (прострілило – ред.). Я нічого майже не могла зробити, машина затихла, ледве завела, і ми далі поїхали. Але машина потім знову затихла через те, що акумулятор прострілила куля. Нас військові привезли», – розповіла подробиці 15-річна дівчина.

Читайте також: Війська рф безуспішно намагались взяти під контроль Попасну та Рубіжне

Коли в неї запитали, чи їхала вона з простріленими ногами і як, вона відповила: «Так, із простріленими ногами їхала. Наскільки могла, але їхала. І в мене це, звичайно, нелегко виходило, було дуже боляче, але все ж таки хоч якось. Я ж не кинула б далі всіх під обстрілами».

Як повідомлялося, Луганщина постійно зазнає ударів з боку російської армії, зруйновані багато житлових будинків, об'єкти інфраструктури, навчальні заклади, пошкоджено всі лікарні.

Читайте також: Є загиблі, десятки поранених: ситуація в регіонах після ракетних обстрілів рф

За словами керівника Луганської ОВВ, у регіоні залишалися близько 50 тис. мирних жителів, які відмовлялися евакуюватися.

24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення, російські загарбники обстрілюють і бомбардують міста і села України, катують та вбивають мирне населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-