На Луганщині тяжкі бої точаться майже по всіх напрямках, але ситуація контрольована – Гайдай

На Луганщині тяжкі бої точаться майже по всіх напрямках, але ситуація контрольована – Гайдай

Відео
Укрінформ
У Луганській області військова ситуація важка, але контрольована, тяжкі бої ідуть майже по всіх напрямках. 

Про це у своєму відеозверненні у Телеграмі заявив керівник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ситуація в області важка, але контрольована. Важкі бої йдуть майже по всіх напрямках. Найважче, найгарячіше зараз у напрямку Воєводівки і Попасної. Там уже орки місто зруйнували вщент, заходять і поки ще роблять фоточки з різних частин міста. Нехай роблять, може по цих їх селфі, по фото можно буде ідентифікувати тих, хто потім залишиться», - сказав очільник області.

Він зазначив, що наразі українським захисникам дуже важко, але вони тримаються.

«Є якісь, можливо, локальні успіхи в орків, тому що вони просто знищують все на своєму шляху. Тому там нема просто іноді за що зачепитися. Але нам треба виграти всю війну, а не десь локально святкувати перемогу в одному якомусь населеному пункті. Навіть там, де наші десь зміщуються, все одно перемога буде за нами. Тим паче, що ми не про все можемо, дійсно, говорити», - пояснив Гайдай.

Він підкреслив, що все одно «скоро будуть дуже хороші новини, і це будуть вже не просто слова, а це будуть вже факти і підтвердження».

Луганщина постійно зазнає ударів з боку російської армії, зруйновані багато житлових будинків, об'єкти інфраструктури, навчальні заклади, пошкоджено всі лікарні.

За словами керівника Луганської ОВА, у регіоні залишалися близько 50 тис. мирних жителів, які відмовлялися евакуюватися.

Читайте також: На Луганщині зникли двоє рятувальників, які повезли воду в Гірську громаду

24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення, російські загарбники обстрілюють і бомбардують міста і села України, катують та вбивають мирне населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-