Евакуйовані з Маріуполя родини отримали у Запоріжжі майже по 10 тисяч допомоги

Евакуйовані з Маріуполя родини отримали у Запоріжжі майже по 10 тисяч допомоги

Укрінформ
У Запоріжжі Міжнародна організація «Save the Children» кожній родині з Маріуполя видала по майже 10 тис. грн допомоги, гроші отримали вже понад 400 осіб.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомила Маріупольська міська рада.

«Майже 10 тисяч гривень кожній родині з Маріуполя. Міжнародна організація Save the Children допомагає маріупольцям, які починаючи з травня прибувають до Запоріжжя з окупованих територій. Матеріальну допомогу отримали вже більше ніж 400 осіб», - йдеться у повідомленні.

За словами Маріупольського міського голови Вадима Бойченка, маріупольці пройшли через справжнє пекло і залишилися без дому та майна, тому продовжується співпраця з міжнародними благодійниками та розширюються можливості допомоги для маріупольців.

«Ми вдячні Save the Children за вагому підтримку наших людей. Дякуємо за турботу та увагу», – заявив Бойченко.

Читайте також: Півсотні врятованих маріупольців оздоровляться в Буковелі - Мінреінтеграції

Як повідомлялося, у межах спеціальної операції 1 травня вдалося вивезти з Маріуполя понад 100 цивільних осіб. 30 квітня командування полку «Азов», який боронить Маріуполь, повідомило, що з території заводу вдалося вивезти 20 жінок і дітей. Евакуація людей із заводу не стосується військових та поранених, бо Організація Об‘єднаних Націй, за сприяння якої триває евакуаційна місія, не бере на себе таку відповідальність.

3 травня до Запоріжжя прибули ще 156 мешканців Маріуполя, які ховалися в укритті меткомбінату «Азовсталь».

4 травня в рамках маріупольського гуманітарного коридору до Запоріжжя евакуювали 344 людини - діти та люди похилого віку з Маріуполя, Мангуша, Бердянська, Токмака та Василівки.

Агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-