Примусово вивезена з Маріуполя донька чемпіона України з водного поло приїхала у Чернівці

Примусово вивезена з Маріуполя донька чемпіона України з водного поло приїхала у Чернівці

Фото, відео
Укрінформ
Дванадцятирічна Кіра Обединська, донька неодноразового чемпіона України з водного поло, колишнього капітана національної збірної України Євгенія Обединського, яку росіяни примусово вивезли з Маріуполя в Донецьк, приїхала в Чернівці.

Як передає Укрінформ, про це написала у Фейсбуці керівниця БВ «Волонтеррський рух Буковини» Катерина Пономарьова.

«Сьогодні на нашій землі ми зустріли дитину, історію якої знає весь цивілізований світ. Кіра Обединська вдома, тому що саме наше місто стало її новим домом», - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, дівчинка разом з батьком мешкала в Маріуполі.

17 березня під час обстрілу батько загинув. Після цього Кіра разом з мешканцями будинку деякий час ховалися у підвалі. 25 березня вони наважилися самостійно пішки вибратися з Маріуполя, але на виході із нього підірвалися на міні. Кіра та ще одна дитина отримали осколкові поранення.

Першу медичну допомогу їм надали українські військові. Потім на машині дівчат привезли в селище Мангуш, де вже були російські військові. Ті депортували дівчат в Донецьк.

Читайте також: У Чернівцях 11-річний переселенець з Донеччини знайшов роботу - зароблене віддаватиме ЗСУ

Дідусь Кіри, Олександр Обединський, разом з дружиною теж перебували у Маріуполі, але їм вдалося вибратися звідти і переїхати до Чернівців. Весь цей час він розшукував онуку, а коли дізнався, що вона в Донецьку, до повернення дівчини підключив правозахисників. Тепер нарешті родина возз'єдналася.

Фото: Depositphotos / Катерина Пономарева

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-