На відбудову Ірпеня потрібно мільярд доларів – депутатка

На відбудову Ірпеня потрібно мільярд доларів – депутатка

Укрінформ
На відбудову міста Ірпеня Київської області потрібно 1 млрд доларів.

Про це сказала депутатка Ірпінської ради Віоллета Дворнікова під час пресконференції в медіацентрі Україна Укрінформ на тему: «Відновлення міської інфраструктури після воєнних дій. Світовий досвід та специфіка України».

«Ми порахували, що на відбудову будинків нам потрібно приблизно 850 млн доларів і на інфраструктурні об’єкти – приблизно 150 млн доларів. Тобто ми говоримо про 1 млрд доларів на відновлення життєдіяльності міста», - сказала Дворнікова.

За її словами, місто зруйновано на 75%. На сьогодні міська влада має доступ до 17 535 об’єктів, з них - 875 повністю зруйновані, 2738 частково зруйновані, 8651 поверхнево пошкоджений будинок.

Читайте також: В Ірпені завершили перший етап слідства щодо воєнних злочинів – Венедіктова

Дворнікова зазначила, що місто вже очищене на 90%, дороги та тротуари на 99%, прибудинкові території на 90%.

На сьогодні до Ірпеня вже повернулися понад 25 тисяч людей, але, за словами депутата, більше 10 тисяч жителів залишилися без житла, в місті не вціліло жодної школи та садочка.

«Нас відвідують дуже багато представників української влади та усього світу. Різноманітні фонди хочуть нам допомогти. У нас залишились без житла понад 10 тисяч людей, не залишилось жодної школи та садочка, які можуть приймати дітей», - зазначила Дворнікова.

Читайте також: В Ірпені виявили вже 290 тіл мирних жителів

Під час заходу повідомили, що до Ірпеня Київської області прибули близько 120 архітекторів з усієї України для планування стратегії розвитку міста.

Як повідомляв Укрінформ, 2 квітня Київську область було визволено від російських військ.

З 24 лютого триває російське вторгнення в Україну. Агресор обстрілює та руйнує ключові об'єкти інфраструктури, житлові квартали українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-