Ворог обстрілює звільнені села Миколаївщини і Херсонщини – один загиблий, шестеро поранених

Ворог обстрілює звільнені села Миколаївщини і Херсонщини – один загиблий, шестеро поранених

Фото
Укрінформ
Збройні сили російської федерації обстрілюють села на півночі Херсонської та Миколаївської областей, з яких раніше відступили. Внаслідок обстрілів одна жінка загинула, шість людей поранені.

Як передає Укрінформ, про це Оперативне командування "Південь" повідомляє у Фейсбуці.

“На півночі Херсонщини і Миколаївщини ворог вкриває вогнем сіла, які полишив, відступивши. Не шкодуючи місцевих жителів, вражаючи та руйнуючи вщент приватні домоволодіння. Одна жінка загинула, щонайменше шість мирних жителів отримали ушкодження. Остаточні втрати уточнюються”, - ідеться в повідомленні.

Противник продовжує ведення бойових дій на Миколаївському та Херсонському напрямку та інженерне облаштування зайнятих позицій.

Активних наступальних дій з метою просування військ в бік Миколаєва не було, але протягом доби ворог здійснив кілька обстрілів з реактивних систем залпового вогню “Смерч”.

"Армія російської федерації обстрілює Миколаїв системами залпового вогню із використанням заборонених касетних снарядів. Намагаючись нанести максимальне ураження, ворог б’є по житлових та промислових кварталах. Як наслідок – влучання у газові комунікації, електропідстанцію, об’єкти промисловості та приватні будинки. Пізно ввечері ворог вдарив ще й в район зоопарку та наніс ураження одній із шкіл. Інформація про постраждалих уточнюється", - зазначили в ОК "Південь".

Читайте також: Російські загарбники обстріляли Миколаїв «Смерчами» - є постраждалі

Зенітно-ракетні підрозділи Збройних сил України збили ворожий БПЛА “Орлан-10”, який намагався розвідати позиції українських військових.

Ракетно-артилерійські та авіаційні підрозділи сил оборони півдня України за добу нанесли ураження близько 130 ворожим цілям, що забезпечило втрати противника у кількості 50 осіб та 11 одиниць техніки (дві самохідні гаубиці “Мста-С”, п’ять одиниць броньованої та три автомобільної техніки, один БПЛА).

Склад корабельного угруповання росіян у Чорному морі суттєво не змінюється. Три ракетні кораблі та один підводний човен знаходяться в готовності до нанесення ракетного удару, але українські сили оборони та засоби ППО цілодобово відслідковують обстановку і в акваторії Чорного моря, і в повітрі, і на всіх стратегічних напрямках.

Читайте також: Загарбники хочуть заборонити Фейсбук та Інстаграм на Херсонщині

Як повідомляв Укрінформ, завдяки успішним діям українських захисників ворог втратив контроль над кількома населеними пунктами на межі Миколаївської та Херсонської областей.

Фото: Фейсбук Оперативного командування "Південь"

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-