На Донеччині ворог застосував фосфорні боєприпаси: двоє осіб загинули, четверо - поранені

На Донеччині ворог застосував фосфорні боєприпаси: двоє осіб загинули, четверо - поранені

Укрінформ
У середу на Донеччині дві людини загинуло і четверо отримали поранення. Є інформація про застосування фосфорних боєприпасів. 

Про це голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко сказав у ефірі всеукраїнського телемарафону, передає Укрінформ.

"Сьогодні на Донеччині дві людини загинуло і чотири отримали поранення. Обстріли йдуть по всій території вздовж лінії фронту. Зараз є повідомлення, що фосфорні боєприпаси застосовуються у Мар'їнському напрямку - безпосередньо по Мар'їнці і району. Запеклі бої точаться на Лиманському напрямку", - сказав очільник ОВА.

Він наголосив, що наші захисники тримають свої позиції, і жодного відступу немає. Хоч ворог і не змінює свою тактику - знищувати, стирати з лиця землі житлові райони, квартали, щоб у ЗСУ не було можливості робити укріплення, тримати позиції і надалі переходити до наступу.

Читайте також: На Донеччині ворог обстріляв цивільні об'єкти з мінометів та артилерії

Кириленко запевнив, що кожен факт використання фосфорних боєприпасів на Донеччині буде зафіксований відповідним чином і залучений як доказ до кримінального провадження.

Крім того, як написав керівник Донецької ОВА в Телеграмі, вдалося уточнити інформацію щодо п'яти загиблих і двох поранених у Маріуполі, однак точну кількість жертв у Маріуполі та Волновасі встановити наразі неможливо.

Але навіть попри складну ситуацію в області, з усіх населених пунктів уздовж лінії розмежування йде евакуація, зокрема 4 травня з Лиману вдалося вивезти 20 осіб.

24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення, російські загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста й села України, катують і вбивають мирне населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-