У Запоріжжі відкрили центр підтримки переселенців «Я – Маріуполь»

У Запоріжжі відкрили центр підтримки переселенців «Я – Маріуполь»

Укрінформ
У Запоріжжі відкрили центр підтримки переселенців «Я – Маріуполь».

Про це у Телеграмі повідомила Маріупольська міська рада, передає Укрінформ.

Як зазначається, це результат співпраці муніципалітетів Маріуполя та Запоріжжя. Оскільки Запоріжжя - це місто, яке першим зустрічає маріупольців, що тікають від війни у безпечніші регіони.

За словами Маріупольського міського голови Вадима Бойченка, Запоріжжя вже прийняло понад 115 тисяч маріупольців та організувало потужну підтримку.

«У 2014-2015 роках наше місто так само приймало людей, яких ми завжди називали нові маріупольці. «Я – Маріуполь» - це аналог тих центрів підтримки сімей. Зараз через такі хаби підтримуємо, але вже наших людей, які через війну втратили майже все. Тут маріупольці працюють для маріупольців», - заявив він.

У відкритті центру взяв участь заступник міського голови Запоріжжя Олексій Нікіфоров, який порівняв роботу хаба з маріупольськими Центрами надання адмінпослуг. Він зазначив, що місто підтримує таку ініціативу, адже це важливо для людей.

У центрі «Я – Маріуполь» надають психологічну, гуманітарну, соціальну, юридичну та медичну підтримку, допоможуть із пошуком роботи та зниклих безвісти.

Зазначається, що такі хаби скоро з'являться у Вінниці, Києві, Одесі, Львові, Кропивницькому, Хмельницькому, Івано-Франківську та ін.

Читайте також: Ті, хто вибрався з пекла

Як повідомлялося, перший центр підтримки переселенців "Я - Маріуполь" відкрили наприкінці квітня у Дніпрі.

Агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомблять беззбройних мешканців, блокують гуманітарну допомогу. У заблокованому Маріуполі залишаються близько 100 тисяч мирних жителів.

Фото: Телеграм Маріупольська міська рада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-