Внаслідок удару росії по драмтеатру в Маріуполі загинули 600 людей — АР

Внаслідок удару росії по драмтеатру в Маріуполі загинули 600 людей — АР

Укрінформ
Унаслідок авіаудару російської авіації по Драматичному театру в Маріуполі 16 березня загинуло близько 600 мирних жителів.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у розслідуванні АР.

«Розслідування Associated Press виявило докази того, що напад був насправді набагато смертоноснішим, ніж передбачалося, внаслідок чого загинуло близько 600 людей всередині та зовні будівлі. Це майже вдвічі перевищує кількість загиблих, про яку повідомлялося досі, а за оцінками багатьох тих, хто вижив, це число ще вище», - йдеться у матеріалі агентства.

Як зазначається, у ході розслідування АР відтворило хронологію подій, що відбулися у театрі 16 березня, на основі розповідей 23 рятувальників, що вижили, і людей, добре знайомих із ситуацією.

Читайте також: У Маріуполі внаслідок бомбардування лікарні живцем згоріли майже 50 людеймер

Агентство реконструювало 3D-модель будівлі, використавши два набори планів поверхів театру, фотографії та відео, зроблені всередині до, під час та після цього дня, а також відгуки експертів, які перевірили методологію.

Усі очевидці сказали, що принаймні 100 людей перебували на польовій кухні неподалік будинку - і ніхто не вижив. Вони також сказали, що кімнати та коридори всередині будівлі були переповнені, приблизно одна людина на кожні три квадратні метри.

За оцінками багатьох людей, що вижили, під час авіаудару всередині перебувало близько 1000 людей, але ніхто не бачив, щоб врятувалося понад 200 людей. Ті, що вижили, в основному вийшли через головний вихід або один бічний вхід; інша сторона та задня частина будівлі були зруйновані.

Розслідування також спростовує твердження росії про те, що театр служив українською військовою базою. Ніхто зі свідків не бачив українських військових, які діяли всередині будівлі. І ніхто не сумнівався, що театр був зруйнований внаслідок удару російської авіації, спрямованого точно по цивільній меті, театру, де було найбільше бомбосховище міста і де знаходилися діти, пише агентство.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Маріупольська міська рада заявляла, що у Драмтеатрі Маріуполя загинуло 300 мирних жителів.

Російська агресія спричинила жахливу гуманітарну катастрофу в Маріуполі. Загарбники бомбардують беззбройних жителів, блокують гуманітарну допомогу.

16 березня внаслідок ворожого бомбардування в Маріуполі було знищено Драматичний театр та будівлю басейну «Нептун». У цих місцях від постійних обстрілів ховалися сотні людей, переважно жінки, діти та люди похилого віку. Незважаючи на безперервні обстріли, наскільки це можливо, продовжувався розбір завалів, бо бомбосховище під театром витримало ворожий авіаудар.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-