На Харківщині в захопленій Боровій не вистачає ліків, медзаклад працює без води та каналізації

На Харківщині в захопленій Боровій не вистачає ліків, медзаклад працює без води та каналізації

Укрінформ
В захопленій російськими загарбниками Боровій на Харківщині не вистачає ліків для людей із хронічними захворюваннями, районна лікарня працює без води та каналізації.

Про це повідомила в Телеграмі Борівська селищна рада, передає Укрінформ.

«Борівська центральна лікарня працює, але відчуває гостру нестачу ліків, зокрема, для нормалізації тиску та лікування серцево-судинних захворювань. Запис на отримання інсуліну ведеться і інсулінозалежні пацієнти можуть отримати життєво необхідні ліки з запасу, створеного до окупації. В лікарні також відсутнє водопостачання та водовідведення», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що жителі громади їздять по продукти та ліки до захоплених Куп’янська, Сватового та Старобільська. Однак у цих населених пунктах також є проблеми з наявністю медичних препаратів.

Читайте також: На окупованих територіях ворог намагається подавати контрольований росією інтернет

«За свідченнями тих, хто відвідує Сватове, там на повну триває впровадження порядків так званої «ЛНР»: вводяться в обіг російські рублі, проголошуються «лнрівські свята», як то день «республіки» 12 травня, мобільний зв’язок працює через оператора самопроголошеної республіки «Лугаком». В місті також готуються масові заходи до 9 травня з постановочними телезйомками, також поширюються популістські новини про підтримку ветеранів. За наявною інформацією, подібні заходи окупанти хочуть організувати і в Боровій та найбільших селах», - зазначають у селищній раді.

Як повідомлялося, в громаді, що захоплена з 14 квітня, російські війська знищили та пограбували школи, вивозять майно з приватних будинків. Розграбовано сільськогосподарські підприємства, від фермерів вимагають продовжувати роботу після перереєстрації, за відмову погрожують «націоналізацією» майна.

У громаді немає електрики, мобільного зв’язку, інтернету. Вода подається лише на частині території за графіком. В деяких населених пунктах відсутнє також газопостачання.

Борова межує з Ізюмщиною, де тривають запеклі бої, та захопленим Куп'янськом. Кількість живої сили противника та ворожої техніки на території громади щодня змінюється: одні підрозділи заходять, інші виходять у напрямку Донецької області. На організацію зелених коридорів для евакуації населення загарбники згоди не дають.

Читайте також: Мер Херсона прогнозує безлад від спроб запровадити в регіоні «рубльову зону»

24 лютого російські війська розпочали повномасштабне вторгнення в Україну. Вони обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб.

Фото: KharkivToday

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-