Мер Херсона прогнозує безлад від спроб запровадити в регіоні «рубльову зону»

Мер Херсона прогнозує безлад від спроб запровадити в регіоні «рубльову зону»

Укрінформ
Міський голова Херсона Ігор Колихаєв скептично ставиться до того, що росія зможе успішно ввести рубль в тимчасово окупованому місті. На його думку, такі спроби призведуть до занурення в часи безладу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє сайт Херсонської міської ради з посиланням на інтерв’ю міського голови українського Херсона виданню BBC News.

«Яким чином це МОЖЕ з’явитися? Якщо казначейство і банківська система України перестануть працювати на нашій території. В умовах окупації все може статися, я не можу залізти в голову керівників росії, щоб дізнатися, що вони думають. Якщо вони спробують запровадити рубльову зону тут, ми відкотимося до часів, коли був безлад», - вважає Колихаєв.

Як зазначив міський голова, він боїться гуманітарної катастрофи, хвилюється за людей, які й досі перебувають у місті. Колихаєв називає херсонців в окупації заручниками.

За словами українського міського голови Херсона, за два місяці з моменту окупації з міста виїхало близько 40% населення.

Читайте також: На Херсонщині загарбники викрали голову Чорнобаївської громади і його заступника

Як повідомляв Укрінформ, на Херсонщині підприємці масово відмовляються від запровадження «рубльової зони», на них окупанти та колаборанти чинять колосальний тиск, також вороги та їхні спільники вкидають в обіг фальшиві рублі.

Ворог блокує в області «зелені коридори», евакуацію. Російські загарбники викрадають мирних жителів області, серед яких журналісти, керівники громад, депутати, активісти, учасники АТО.

На тимчасово захопленій території регіону вичерпуються ресурси, зупинився бізнес.

У Херсоні російські військові захопили гуманітарний хаб, організований для допомоги херсонцям та медустановам.

Читайте також: На Херсонщині селищний голова подав у відставку, але залишиться у Чаплинці

27 квітня у Херсоні місцеві жителі вийшли на мирну акцію протесту проти псевдореферендуму та російської окупації, окупанти використали газові і світлошумові гранати.

Міський голова Херсона Ігор Колихаєв заявив про відмову співпрацювати з "новою адміністрацією", призначеною російськими окупантами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-