З Лисичанська та Сєвєродонецька вивезли 29 людей, з Рубіжного та Попасної – евакуація неможлива

З Лисичанська та Сєвєродонецька вивезли 29 людей, з Рубіжного та Попасної – евакуація неможлива

Укрінформ
На Луганщині з Лисичанська та Сєвєродонецька вивезли 29 людей, а з Рубіжного та Попасної через щільність ворожих обстрілів евакуація наразі неможливо.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомив керівник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

«24 лисичанина та п‘ятеро сєвєродончан вже прямують в безпеку. Близько двох тижнів з обласного центру евакуаційний автобус щодня їде майже порожнім… Протилежна ситуація в Рубіжному та Попасній: охочих виїхати сотні, але через щільність обстрілів евакуація звідти неможлива», - написав очільник області.

Він зазначив, що заявок щодо отримання гуманітарної допомоги в області стабільно багато. Їжу, ліки та засоби гігієни по бомбосховищах розвозять поліцейські, рятувальники та волонтери.

Читайте також: На Луганщині через ворожий обстріл загинув священник

«На Луганщині досі залишаються близько 50 тисяч мешканців, у Сєвєродонецьку ще перебуває 10% містян. Обстріли та відсутність комунікацій людей, здається, не лякають», - констатував Гайдай.

Як повідомлялося, Луганщина постійно зазнає ударів з боку російської армії. У регіоні зруйновано багато житлових будинків, об'єкти інфраструктури, навчальні заклади, пошкоджено всі лікарні.

24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення, російські загарбники обстрілюють і бомблять міста та села України, катують та вбивають мирне населення.

Фото: Сергій Гайдай, Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-