Ракетні удари рф по Львівщині залишили без світла близько 250 тисяч людей

Ракетні удари рф по Львівщині залишили без світла близько 250 тисяч людей

Укрінформ
Унаслідок ракетних ударів, яких увечері 3 травня росіяни завдали по Львівщині, без світла залишилися 85 тис. домогосподарств, тобто близько 250 тис. людей.

Про це сказав на брифінгу начальник Львівської ОВА Максим Козицький, передає Укрінформ.

"Понад 85 тисяч домогосподарств та понад 12 населених пунктів повністю були знеструмлені. Ще 5 населених пунктів – частково. Приблизно 250 тисяч людей залишились без електропостачання", - зазначив він.

За словами Козицького, станом на ранок 4 травня залишаються без електроенергії 630 домогосподарств.

Читайте також: Обстріл Дніпропетровщини: ракети поцілили у залізничну інфраструктуру, одна людина поранена

Міський голова Львова Андрій Садовий повідомив, що в обласному центрі медичні установи були одразу переключені на резервне живлення, що дозволило уникнути можливих трагедій. Також на резервне електропостачання перевели системи подачі води. Зараз їх вже повернули до звичайного режиму живлення.

Читайте також: Унаслідок обстрілу Львівщини поранена одна людина - Садовий

Щодо постраждалих внаслідок ворожої атаки він поінформував, що це двоє людей, які на момент удару перебували поблизу електричних підстанцій. Один із них - 58-річний мешканець Закарпаття, який отримав розрив однієї легені внаслідок удару в груди, його прооперовано. Другий потерпілий, 24 років, отримав осколкові поранення рук і ніг, частину осколків лікарі вже видалили, загрози життю немає, але знадобиться ще одна операція.

Читайте також: рф уперше обстріляла Закарпаття - ракета поцілила в інфраструктурний об'єкт

Вибуховою хвилею пошкодило вікна в житлових будинках та установах, вітражі в одній із церков, зірвало двері з гаражів.

Очільники області і міста наголосили, що ворог цілеспрямовано наносить удар по ланцюжкам постачання, зокрема, гуманітарних вантажів із заходу на схід України.

Читайте також: Внаслідок ракетного удару по Львову пошкоджені три електричні підстанції

Як повідомляв Укрінформ, ввечері 3 травня стратегічні бомбардувальники росії Ту-95 або ж Ту-160 завдали ракетного удару з боку Каспію. З шести крилатих ракет українські сили ППО збили над Львівщиною дві. З решти три ракети влучили в тягові електричні підстанції залізниці у Львівській області, одна – на Закарпатті. Удари були критичними. Станом на зараз є затримка у русі потягів. Частково рух відновили.

Також крилатими ракетами було уражено електропідстанції на Кіровоградщині і Дніпропетровщині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-