У Лисичанську загарбники зруйнували культурну пам’ятку, якій понад 100 років

У Лисичанську загарбники зруйнували культурну пам’ятку, якій понад 100 років

Фото
Укрінформ
російські загарбники зруйнувати у Лисичанську культурну пам’ятку, побудовану більш ніж 100 років тому.

Про це повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Більше 100 років тому бельгійці побудували гімназію у Лисичанську. Вона була одним із кращих навчальних закладів України. Першого травня рашисти її зруйнували, вона повністю згоріла», - написав Ткаченко.

Він зазначив, що пам’ятку збудували наприкінці 19-го століття, гімназія входить до ансамблю Бельгійської архітектурної спадщини Лисичанська.

«Буду звертатися до європейських колег, щоб відновити культурну пам'ятку. рашисти не зможуть знищити нашу культуру та її надбання. Тому що вона всередині нас. А все зруйноване ми відтворимо або побудуємо нове», – додав міністр.

Читайте також: Через війну в Україні понад 250 зруйнованих і пошкоджених закладів культури - Ткаченко

Він нагадав, що всі ці злочини проти людяності та об’єктів культурної спадщини Україна фіксує задля притягнення росії до кримінальної відповідальності, а також формує порядок обрахування збитків від цих злочинів.

Свідчення злочинів, вчинених російськими військами на території України, збирають тут: https://culturecrimes.mkip.gov.ua.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 23 квітня МКІП зафіксувало близько 250 епізодів воєнних злочинів росіян проти культурної спадщини України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-