До Вінниці надійшов перший транш допомоги переселенцям від Червоного Хреста

До Вінниці надійшов перший транш допомоги переселенцям від Червоного Хреста

Фото
Укрінформ
До Вінниці надійшов перший транш допомоги переселенцям від Міжнародного Комітету Червоного Хреста.

Про це повідомляє Вінницька міська рада, передає Укрінформ.

«Вчора, 2 травня, у Вінницю прийшов перший транш гуманітарної допомоги від Міжнародного Комітету Червоного Хреста. 40 тонн вантажу призначені для внутрішньо переміщених осіб, які нині проживають у центрах тимчасового розміщення ВПО. Таких у місті 12», - ідеться у повідомленні.

Зазначається, що вантаж містить 2440 продуктових наборів, до складу яких входять продукти довготривалого зберігання (борошно, гречка, рис, макаронні вироби, олія, рибні консерви, цукор, чай, сіль).

У центрах тимчасового розміщення ВПО, розташованих у гуртожитках семи закладів професійно-технічної освіти та приміщеннях п’яти шкіл Вінниці, наразі проживають близько 1,5 тис осіб, із них 368 – діти. Загалом у місті на тривале проживання зареєструвалися 35 тис. вимушених переселенців.

Як повідомлялося, в області на постійне проживання з початку російської агресії зареєструвалися 162 539 вимушених переселенців, з них статус внутрішньо переміщених осіб оформили майже 158 тис. осіб.

Читайте також: Україна та Червоний Хрест запустять нову програму виплат для переселенців

У 21 із 63 громад Вінницької області працює WFP - World Food Programme (Всесвітня продовольча програма ООН), у межах якої переселенцям надають по 2200 грн грошової допомоги.

Із 24 лютого триває масштабне російське вторгнення в Україну. Агресор обстрілює та руйнує ключові об'єкти інфраструктури, житлові квартали українських міст і сіл. Загарбники влаштували масовий терор на тимчасово захоплених територіях.

Фото:  Вінницька міська рада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-