Евакуювали майже всі фонди Державного архіву Луганщини

Евакуювали майже всі фонди Державного архіву Луганщини

Укрінформ
В Луганській області під щільними обстрілами агресора евакуювали майже всі фонди Державного архіву регіону.

Як передає Укрінформ, про це повідомила заступниця начальника Луганської обласної військової адміністрації Катерина Безгинська у Телеграмі Луганської ОВА.

«Документи Національного архівного фонду, що зберігаються в архіві, – це історія регіону, численні долі жителів області та частина життя наших архівістів. Спільними зусиллями були евакуйовані майже всі фонди Державного архіву Луганської області», - зазначила Безгинська.

За її словами, врятовані, зокрема, всі метричні книги, сповідні відомості, книги актів державної реєстрації цивільного стану.

Безгинська наголосила, що для порятунку документів було докладено чимало зусиль та ресурсів, залучені військові, поліція, волонтери. Евакуація відбувалась в дуже складних умовах під щільними обстрілами.

Читайте також: З-під обстрілів на Луганщині вдалося евакуювати ще 49 людей

Як повідомлялося, Луганщина постійно зазнає ударів з боку російської армії. У регіоні зруйновано багато житлових будинків, об’єктів інфраструктури, навчальних закладів, пошкоджені всі лікарні.

За словами керівника Луганської ОВА, у регіоні залишалося понад 60 тис. мирних мешканців, які відмовлялися евакуюватися.

24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України - повномасштабне вторгнення, російські загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста й села України, катують і вбивають мирне населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-