З-під обстрілів на Луганщині вдалося евакуювати ще 49 людей

З-під обстрілів на Луганщині вдалося евакуювати ще 49 людей

Фото
Укрінформ
Із Луганської області попри ворожі обстріли зранку у вівторок, 3 травня, вдалося евакуювати 49 мирних мешканців.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомив керівник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

«Евакуація ускладнюється через обстріли. Вдалося вивезти 49 людей. 39 лисичан та 10 сєвєродончан вже прямують в безпечні міста країни. Вже цієї ночі вони засинатимуть в тиші», - написав очільник області.

Він зазначив, що охочих виїжджати не так багато, незважаючи на те, що обстріли посилюються, а комунікації вже не повернуться.

Так, централізоване водопостачання відсутнє по всій області. Без електроенергії майже 100 тисяч абонентів, а газ є лише в 6 населених пунктах, і то частково.

«На вільній Луганщині залишається ще 60 тисяч людей. Для них сьогодні завезено гумвантажі та вже доставляють їх по бомбосховищах. Ускладнений доступ до Рубіжного, Попасної, Гірської громади», - констатував Гайдай.

Читайте також: Загарбники минулої доби 25 разів обстрілювали міста на Луганщині

Як повідомлялося, Луганщина постійно зазнає ударів з боку російської армії. У регіоні зруйновано багато житлових будинків, об’єктів інфраструктури, навчальних закладів, пошкоджені всі лікарні.

24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України - повномасштабне вторгнення, російські загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста й села України, катують і вбивають мирне населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-