Окупанти перенаправили інтернет-трафік на Херсонщині через свої сервери

Окупанти перенаправили інтернет-трафік на Херсонщині через свої сервери

Укрінформ
росія спрямувала увесь інтернет-трафік в окупованій Херсонщині через свою інфраструктуру з метою запровадження цензури.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це пише Reuters із посиланням на заяву британської організації NetBlocks, яка стежить за перебоями у роботі інтернету.

Зазначається, що в Херсонській області в суботу у мережах різних провайдерів майже повністю зник інтернет. За кілька годин з'єднання було відновлене, але трафік тепер рухався через росію.

"З'єднання у мережі йде через російську, а не українську інтернет інфраструктуру, тому, вірогідно, підпадає під дію російських регуляцій, стеження та цензури", - заявили у NetBlocks.

Читайте також: путін не вирішив, що робити з ОРДЛО, і планує гуманітарну кризу на Херсонщині - розвідка

На переконання міноборони Великобританії, дії росії у регіоні "вірогідно свідчать про намір росії чинити в Херсоні значний політичний та економічний вплив протягом тривалого часу".

Як раніше повідомляло агентство, у Херсонській та частині Запорізької областей російські загарбники відключили зв’язок та інтернет.

Проблеми, які виникли одночасно у всіх операторів мобільного зв’язку, а також у постачальників фіксованих інтернет-послуг, є нічим іншим, ніж черговою спробою росії залишити українців без доступу до правдивої інформації про перебіг війни, яку розв’язала росія проти України, та зробити свою брехливу пропаганду безальтернативним джерелом інформації, як це робиться в самій росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-