У Рівному викладачі та студенти університету розробили сайт для переселенців

У Рівному викладачі та студенти університету розробили сайт для переселенців

Укрінформ
Викладачі та студенти Національного університету водного господарства та природокористування (НУВГП) у Рівному розробили сайт для переселенців.

Про це повідомила у Фейсбуці Рівненська обласна державна адміністрація, передає Укрінформ.

"На ресурсі зібрали і об’єднали найнеобхіднішу інформацію для людей, які тікали від війни і приїхали у незнайоме місце. Тут є такі рубрики: житло, реєстрація, робота, гуманітарна допомога (продукти та одяг), психологічна допомога, медична допомога, освіта/навчання, укриття, екстрені виклики, таксі. При цьому обов’язково зазначені адреси, телефони, маршрути доїзду та інше", - йдеться в повідомленні.

Сайт має назву «Дорожня карта переселенця». Його розробкою займалися студенти-першокурсники освітньої програми «Управління інформаційними комунікаціями» під керівництвом викладача – доцента, кандидата технічних наук кафедри державного управління, документознавства та інформаційної діяльності НУВГП Віктора Корбутяка. Над проєктом працював і програміст-волонтер, а консультували розробників переселенці.

«Така ідея виникла після спілкування з людьми, які змушені були тікати від війни. – Коли я волонтерив і підвозив переселенців, то люди ділилися, що насправді їм складно зорієнтуватися в незнайомому місті. Для них буває проблемою, наприклад, дістатися до ЦНАПу, бо вони не знають, де це, а ще складно познаходити потрібні номери телефонів, прокласти маршрути, отримати гуманітарну допомогу», - розповів Віктор Корбутяк.

Інформація на сайті періодично доповнюватиметься.

Читайте також: На Рівненщині стартував мистецький проєкт для дітей переселенців

Як повідомляв Укрінформ, на Рівненщині коштом державного бюджету побудують 2 тисячі квартир для внутрішньо переміщених осіб, які постраждали від російської агресії.

З 24 лютого в Україні триває повномасштабна російсько-українська війна. Ворог обстрілює та знищує об'єкти інфраструктури, житлові райони українських міст і сіл, вбиває мирне населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-