На Київщині вже десятьом особам повідомили про підозру щодо колабораціонізму

На Київщині вже десятьом особам повідомили про підозру щодо колабораціонізму

Укрінформ
Правоохоронці у Київській області наразі повідомили 10 особам про підозру у колабораційній діяльності.

Про це на брифінгу у медіацентрі Україна-Укрінформ заявив заступник начальника поліції Київської області Максим Очеретяний.

«Що стосується колабораціонізму, 10 громадянам уже повідомлено про підозру, а що стосується вироків і розгляду їхніх справ по суті – це вже буде вирішувати суд, у який будуть скеровані ці кримінальні провадження», - сказав заступник начальника обласної поліції.

Прізвища цих осіб він не назвав, пославшись на таємницю слідства.

Очеретяний також зазначив, правоохоронці Київщини отримуютьдопомогу з усього світу, зокрема і з інших країн Європи.

Читайте також: На Київщині більш як 100 особам вручили підозру в мародерстві

«І повірте мені, що допомога від них - це не тільки фізична присутність (іноземних поліцейських – ред.), це і інша допомога, починаючи від бронежилетів і засобів індивідуального захисту тощо, і до досвіду від тих служб, які працюють з нашими слідчими. Так, у нас з Франції працює група (спеціалістів – ред.), яка нам допомагає. Також надходить допомога з інших держав ЄС. А визначати, хто більше, хто менше… Усі допомагають, і це дуже приємно», - сказав він.

Стосовно скоєних російськими військовими злочинів щодо жінок, заступник начальника обласної поліції зазначив, що така інформація надходить, її перевіряють щодня.

«Більше того, хочу зазначити, що у нас створена додаткова група, яка має у своєму складі психолога, і, відповідно, ми таку інформацію перевіряємо. Це така чутлива тема… Наразі група працює, і надалі ми більш детально на цьому зупинимося, коли будуть задокументовані такі злочини. Бо ця інформація є, але треба казати мовою фактів», - сказав правоохоронець.

Як повідомлялося, поліція Київщини задокументувала понад 3 тис. проваджень щодо воєнних злочинів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-