На Київщині більш як 100 особам вручили підозру в мародерстві

На Київщині більш як 100 особам вручили підозру в мародерстві

Укрінформ
У Київській області правоохоронці вручили більше 100 особам повідомлення про підозру у мародерстві.

Про це в телеефірі єдиних новин заявив начальник поліції Київщини Андрій Нєбитов, передає кореспондент Укрінформу.

«Якщо говорити про протидію мародерам, то скажу, що на Київщині більше 100 осіб отримали повідомлення про підозру за скоєння крадіжок саме під час воєнного стану. Це - частина 4 статті 185 ККУ, і дуже приємно, що покарання за цією статтею – від 6 до 8 років позбавлення волі. Тобто, це тяжкий злочин, за який людина, за скоєння цих крадіжок, відбуватиме покарання у вигляді тривалого позбавлення волі», - заявив він.

Говорячи про здачу зброї на територіях Київщини, де вже немає бойових дій, Нєбитов нагадав, що правоохоронці закликали виконувати рішення оперативного штабу щодо унормування і упорядкування обігу зброї, яка видавалася для захисту від загарбника.

Він пояснив, що громадяни можуть мати цю зброю, але є порядок її використання.

Читайте також: На Київщині вже знайшли понад 1200 тіл людей, вбитих росіянами

«Тобто, відповідно до рішення голови військової адміністрації, ця зброя має використовуватися, у тому числі, й ДФТГ (добровольчі формування при територіальних громадах – ред.), виключно під час виконання службових обов’язків - або охорони громадського порядку, або чергування на блокпостах, або виконання іншого завдання, пов’язаного із захистом Батьківщини. Тому у кожній тергромаді створюється відповідна кімната з відповідними системами захисту, де буде зберігатися ця зброя», - поінформував очільник поліції Київщини.

Він також зазначив, що усі дфтг поставилися до цього питання дуже відповідально і нині правоохоронці Київської області мають усі переліки зброї з номерами, які були передані у дозвільну систему, для її облікування.

Читайте також: У магістральній справі щодо вторгнення рф в Україну - вже 621 підозрюваний

Як повідомлялося, в Україні станом на 1 травня порушено понад 9 тисяч справ за воєнні злочини рф в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-