На Київщині вже знайшли понад 1200 тіл людей, вбитих росіянами

На Київщині вже знайшли понад 1200 тіл людей, вбитих росіянами

Укрінформ
На Київщині правоохоронці з початку повномасштабного вторгнення рф вже знайшли, оглянули та передали до судово-медичних установ для встановлення причини загибелі 1202 тіла українських громадян.

Про це в ефірі українських телеканалів заявив начальник поліції Київщини Андрій Нєбитов, передає кореспондент Укрінформу.

«На жаль, жахливі знахідки виявляємо фактично кожен день і фіксуємо злочини армії рф на території Київської області. Наразі вже 1202 тіла наших загиблих цивільних громадян оглянуто слідчими і передано до судово-медичних установ для встановлення остаточної причини смерті. 280 людей з них наразі залишаються неупізнаними», - поінформував очільник поліції Київщини.

За його словами, наразі кримінальна поліція працює відповідним чином для встановлення осіб, - зокрема, відбирається ДНК, дані поміщаються до загальної бази, і далі вже правоохоронці співпрацюють з родичами для порівняння цих даних.

Читайте також: Зв’язали руки та стріляли у вухо: на Київщині знайшли тіла трьох чоловіків, закатованих росіянами

«Тому ще раз закликаю громадян: якщо ви знаєте про зникнення людей і якщо ви втратили з ними зв'язок – будь ласка, повідомте всю інформацію на спецлінію «102» - це дуже важливо для оперативних підрозділів для встановлення місця перебування цих людей», - заявив правоохоронець.

Говорячи про тих людей, які зникли безвісти і доля яких невідома правоохоронцям, Нєбитов уточнив, що це наразі – 300 осіб, і щодня ця цифра міняється, бо додаються ще люди до списку тих, які зникли безвісти. За його словами, правоохоронці за добу встановлюють місце перебування певної кількості осіб.

«Шукаємо і серед загиблих (зниклих безвісти – ред.), але сподіваємося знайти цих людей живими. Ми знаємо, що дуже багато хто втратив зв'язок через те, що втратили мобільні телефони, бо окупанти відбирали ці телефони, або навіть тому, що вони були примусово евакуйовані на територію білорусі або у рф. Шукаємо таких людей, і звичайно, працюємо серед тіл загиблих відповідним чином», - сказав Нєбитов.

Читайте також: На Київщині російські військові вбили 1187 цивільних

Окремо, говорячи про розмінування територій, він зазначив, що наразі в усіх населених пунктах відпрацьовані, у тому числі, щодо цього питання основні дороги.

«Працівники ДСНС можуть дати більш детальну інформацію щодо своєї роботи. Але я хочу застерегти всіх, відповідно до інформації наших вибухотехніків, що наші всі міста, особливо ті, які були під окупацією, залишаються відносно безпечними. Ми розуміємо, що досить тривалий період часу велися бойові дії, і дуже багато нерозірваних снарядів (могло залишитися - ред.)», - зазначив глава поліції Київщини.

Окремо він підкреслив, що загарбники під час відступу з Київської області встановили у низці місць вибухонебезпечні пастки.

Читайте також: Українці надіслали вже понад 10 тисяч повідомлень про вибухонебезпечні об'єкти

«Вони (загарбники – ред.) ставили розтяжки, мінували побутові прилади і помешкання цивільних громадян, а також місця загального користування, у тому числі кладовища. Тому роботи буде дуже багато. Підкреслюю, день бойових дій – це місяць роботи вибухотехнікам. Тому громадянам треба бути обережними», - поінформував він.

Як повідомлялося, Нєбитов поінформував, що, станом на 29 квітня, на Київщині було виявлено 1187 цивільних громадян, яких убили російські військові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-