До Харкова зі звільнених в області сіл вивезли близько тисячі людей

До Харкова зі звільнених в області сіл вивезли близько тисячі людей

Укрінформ
Зі звільнених сіл до Харкова вивезли близько тисячі людей, з ними працюють психологи, людей забезпечують харчуванням і необхідними речами.

Про це в ефірі марафону новин національних телеканалів повідомив Харківський міський голова Ігор Терехов, передає Укрінформ.

«Станом на сьогодні з сіл, які звільнила наша героїчна армія (з Кутузівки, Момотового і найбільше – з Руської Лозової – ред.) ми евакуювали близько тисячі людей. Ми їх розмістили в будинках-інтернатах, у дитячих садках, школах. Там ми готуємо їм їжу, забезпечуємо предмети першої необхідності, медикаменти, з ними працюють психологи. Тому ситуація контрольована, все нормально, всі люди, які евакуювалися, більш-менш у нормальному стані. Забезпечуємо їх речами, тому що вони вийшли звідти без речей. Люди перебували у підвальних приміщеннях, тому працюємо з ними у повному обсязі», - розповів Терехов.

Читайте також: Окупація на Харківщині: у Кутузівці люди два місяці прожили у підвалах

Зазначається, що частина евакуйованих військовими жителів сіл також розмістилася у своїх родичів. Люди розповідають, що їхні будинки російські війська розбили чи спалили, вони виживали у підвалах без світла, газу та запасів продуктів.

Як повідомлялося, Руську Лозову в Дергачівському районі звільнили 29 квітня, Кутузівку та Момотове Харківського району – 28 квітня.

24 лютого російські війська розпочали повномасштабне вторгнення в Україну. Вони обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб.

Фото: Фейсбук В'ячеслава Задоренка

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-