У Мелітополі росіяни викрали головного зберігача фондів краєзнавчого музею

У Мелітополі росіяни викрали головного зберігача фондів краєзнавчого музею

Укрінформ
У Мелітополі загарбники викрали 60-річну працівницю краєзнавчого музею Галину Кучер, у неї вдома залишилася лежача матір.

Про це повідомив у Фейсбуці голова правління Кримськотатарського ресурсного центру Ескендер Барієв, передає Укрінформ.

“30 квітня вночі окупанти викрали 60-річну співробітницю краєзнавчого музею Мелітополя Кучер Галину Андріївну. У жінки вдома залишилася хвора, лежача матір”, - йдеться в повідомленні.

За словами Барієва, місцезнаходження Галини Кучер, яка працювала головним зберігачем фондів Мелітопольського краєзнавчого музею, невідоме.

Читайте також: Загарбники пригнали викрадені з Мелітополя комбайни до Чечні, але не можуть їх увімкнути – CNN

Як повідомлялося, 29 квітня міський голова Мелітополя Іван Федоров заявив, що російські загарбники викрали у тимчасово захопленому Мелітополі колекцію скіфського золота.

Раніше у проросійських пабліках з’явилося відео про те, як загарбники нібито знайшли схованку з золотою колекцією, яка була захована українською владою.

Читайте також: росіяни вже викрали в Україні кілька сотень тисяч тонн зерна

Зі свого боку голова Запорізької ОВА Олександр Старух повідомляв, що у березні найцінніші колекції, які становили собою історико-культурну цінність, були вивезені в інші регіони України. Йшлося, ймовірно, про експонати Запорізького краєзнавчого музею та Запорізького художнього музею.

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко повідомив у коментарі Укрінформу заявив, що МКІП намагатиметься з'ясувати, що насправді відбувалося з колекцією скіфського золота, яка перебувала у Мелітополі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-