Над Сумщиною пролітав ворожий безпілотник – рф може готувати провокації й обстріли

Над Сумщиною пролітав ворожий безпілотник – рф може готувати провокації й обстріли

Укрінформ
Голова Сумської обласної військової адміністрації Дмитро Живицький повідомив, що в Сумській області найближчим часом можуть бути провокації та обстріли зі сторони росії.

Як передає Укрінформ, про це Живицький повідомив у Телеграмі.

“Над територією Сумщини помітили ворожий безпілотник. Пролітав вздовж кордону. У Генштабі вважають, що найближчим часом можуть бути провокації та обстріли зі сторони росії”, - заявив очільник ОВА.

Він закликав жителів прикордонних територій бути уважними, при першій небезпеці: пострілах чи вибухах пройти у безпечне місце. Живицький звернувся до жителів Сумщини, щоб вони не ігнорували сигнали тривоги.

Також Живицький повідомив, що 1 травня відбулося судове засідання у Зарічному суді в Сумах. Підозрюваного у держзраді голову громади дозволили відпустити під заставу розміром 1,5 млн грн.

Читайте також: Данілов: війська рф не можуть повернутися на Чернігівщину і Сумщину

За його словами, прокуратура категорично не згодна та буде оскаржувати це рішення. Влада Сумщини підтримує позицію прокуратури.

“Будь-яке рішення щодо ймовірних зрадників має бути найжорсткішим з усіх справедливих. До моменту встановлення вини чи невинуватості, підозрюваний за такою статтею має бути затриманий, як на мене. Особливо у військовий час”, - заявив очільник Сумської ОВА.

Живицький також розповів, що у Курській області (це територія росії, що межує із Сумщиною), зранку “заморився залізничний міст. Не витримав і впав”. У Бєлгородській області (територія росії) знову “хтось кинув недопалок, не загасивши. Зайнявся склад боєприпасів. Красиво горів”.

Голова Сумської ОВА Дмитро Живицький показав в мережі результат роботи саперів на території області - у селі Білки Тростянецької громади.

"Після звільнення території Сумщини від орків, ні на день не зупиняється робота наших рятувальників. На цих фото - робота усього 20 людей зі зведеного загону вибухотехнічної служби ВВТС ГУНП в Сумській області " - написав він у Фейсбуці.

Як пояснив Живицький, відпрацювали територію села Білки, Тростянецької громади.

Як повідомляв Укрінформ, 29 квітня російський військовий гвинтокрил здійснив обстріл української території у Сумській області некерованими ракетами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-