У Боровій на Харківщині збільшилася присутність росіян і кількість військової техніки

У Боровій на Харківщині збільшилася присутність росіян і кількість військової техніки

Укрінформ
На території Борівської громади на Харківщині, особливо в її південно-східній і східній частинах, збільшилася чисельність ворожої армії та військової техніки.

Про це повідомляє у Телеграмі пресслужба Борівської селищної ради, передає Укрінформ.

"Кількість живої сили противника та ворожої техніки на території громади останнім часом зростає. Найбільше їх зосереджується у південно-східній та східній частинах громади. Населені пункти в цій місцевості наразі є найнебезпечнішими для мирних жителів", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Під Ізюмом ЗСУ знищили командні пункти окупантівАрестович

У дописі зазначають, що станом на 1 травня 2022 року Борівська селищна територіальна громада залишається тимчасово окупованою російськими військовими. ️Місцева влада, працюючи дистанційно, не полишає спроб знайти можливості доставити гуманітарну допомогу в громаду, а також домогтися організації зелених коридорів для евакуації населення. Проте окупанти не дають такої можливості.

Як і раніше, в громаді немає електроенергії, водопостачання, мобільного зв’язку, інтернету, готівки. У деяких населених пунктах відсутнє також газопостачання.

Працюють кілька продуктових магазинів та аптек. Деякі найнеобхідніші ліки також можна отримати у Борівській центральній лікарні.

Як повідомляв Укрінформ, 26 квітня в громаді інформували про значне зменшення кількості військ рф. Водночас у Боровій діяла ворожа «комендатура», яка контролює захоплені території та намагається здійснювати управління за допомогою місцевих колаборантів.

Борова межує з Ізюмщиною, де тривають запеклі бої, та окупованим Куп'янськом.

Читайте також: Зранку літаки армії рф здійснили вже 30 бойових вильотів

Генштаб ЗСУ повідомляв, що станом на 1 травня окупанти проводять наступальні дії у напрямках Ізюм – Барвінкове та Ізюм – Слов’янськ. Триває посилення ударного угрупування противника. До визначених районів переміщено до 300 одиниць озброєння і військової техніки та прибуло близько тисячі мобілізованих осіб з тимчасово окупованих територій Донецької і Луганської областей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-