росіяни нищать медичну інфраструктуру на захоплених територіях - розвідка

росіяни нищать медичну інфраструктуру на захоплених територіях - розвідка

Укрінформ
російські загарбники нищать медичну інфраструктуру на тимчасово захоплених територіях України.

Як передає Укрінформ, про це Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомляє у Телеграмі.

За даними розвідки, люди, які залишаються на захоплених територіях, практично відрізані від медичних послуг. Зокрема там закриваються заклади, не вистачає лікарів, заборонене доставлення ліків з підконтрольних Україні територій.

З інфекційного відділення лікарні Старобільська Луганської області вивезене все обладнання, надане з 2014 року за програмами міжнародних донорів та уряду України.

Читайте також: росіяни вже викрали в Україні кілька сотень тисяч тонн зерна

Згідно з інформацією ГУР, серед вивезеного обладнання - апарати штучної вентиляції легень, необхідні для критичних випадків захворювання на COVID-19.

В обласному протитуберкульозному диспансері у Вовчанську Харківської області хворим з відкритою формою туберкульозу відмовили в наданні допомоги та вигнали на вулицю.

Приміщення, які використовувались для лікування інфекційних хвороб, заповнюють пораненими російськими військовими. Медичний персонал примушують працювати на загарбників. Перед цим усі медики проходять процедуру перевірки на поліграфі. Тих, хто не пройшов, примусово відправляють на передову.

У приміщенні Пологівської центральної районної лікарні у Запорізькій області облаштований склад боєприпасів. Персоналу забороняють надавати медичні послуги місцевому населенню.

Олешківська районна лікарня та міська лікарня Голої Пристані вимушено обслуговують потреби збройних сил росії. Медичному персоналу заборонено змінювати постійне місце проживання шляхом евакуації на підконтрольну Україні територію.

Читайте також: росія хоче надовго закріпитися в Херсоні - розвідка Британії

Усі без винятку лікарні Балаклії Харківської області заповнені пораненими військовими рф. Медичний персонал примусово виводиться на роботу. Українські громадяни залишаються без медичної допомоги.

Як повідомляв Укрінформ, за даними розвідки, російські загарбники крадуть на тимчасово захоплених територіях сонячні батареї та планують найближчим часом штурмувати Дніпропетровську область.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-