У прикордонному селі на Волині місцеві мешканці відбудували міст

У прикордонному селі на Волині місцеві мешканці відбудували міст

Фото
Укрінформ
У селі Краска Ратнівської громади місцеві мешканці відбудовували міст, який було зірвано з метою безпеки ще на початку повномасштабного вторгнення росії в Україну.

Про це повідомляє Суспільне, передає Укрінформ.

«Село Краска знаходиться біля кордону з Білоруссю. Зруйнований міст був найкоротшим шляхом сполучення з сусіднім — Люткою. Без мосту людям доводилось долати відстань в об'їзд у понад 15 кілометрів», - розповів голова Ратнівської громади Віталій Бірук.

Зазначається, що міст між селами було зірвано з метою безпеки ще на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Бірук повідомив, що дошками та будівельними матеріалами людей забезпечили у місцевому лісгоспі. До будівництва долучилось понад 20 місцевих мешканців, вони відновили сполучення між селами через річку.

Новий міст повністю збудували з дерева. Він завдовшки 14 метрів. Наразі слугує лише для пішохідного сполучення.

Читайте також: На Київщині відкрили другий тимчасовий автомобільний міст

Як повідомляв Укрінформ, по всій території України з початку повномасштабного вторгнення рф було зруйновано близько 300 мостів. Тільки в одній Київській області зруйновано 19 мостів.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб.

Фото: Ратнівська селищна рада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-